Yalnızca Kolombiyalı kadınlar tarafından toplanan kahve çekirdeklerinin kavrulması ile hazırlanan,kuru kokuda yoğun çikolata, narenciye ve limon notaları ile tadı, iyi düzeyde asitide ve orta pürüzlü gövdeye sahip kahvedir.
Colombia Kahvesi yoğun asitlik içeren, zengin çikolata aromalı bir kahvedir. Damakta tropik meyveler,vanilya,karamel ve çikolata tadı bırakan Colombia kahvesi, ,kadifemsi bir gövdeye sahiptir.
Yalnızca Kolombiyalı kadınlar tarafından toplanan kahve çekirdeklerinin kavrulması ile hazırlanan,kuru kokuda yoğun çikolata, narenciye ve limon notaları ile tadı, iyi düzeyde asitide ve orta pürüzlü gövdeye sahip kahvedir.
Islak işlenen Etiyopya kahvesinin tat dokusunda oldukça etkili olan canlılık ve parlaklık,meyvemsi ve çiçeksi tatları ortaya çıkarır. Orta- yoğun arası asitide özelliğe sahip ve sert gövdelidir.
Guatemala kahvesi baharat ve tütsü tatları ile öne çıkar, bu özelliği ile kendisini diğer kahvelerden ayırır.Yoğun asiditesi olan ve orta ile tam olgunluk arasında olup, tat bakımından oldukça zengin ve karakteristiktir.
Güçlü gövdesi, yoğun aroması ve hafif asitidesi ile balımsı aromalar barındırdan, deniz seviyesinden 1200 metre yüksekte yetişen el salvador kahve çekirdeklerinde; Yüksek irtifa kahvenin yavaş yetişmesini, dolayısıyla lezzet özelliklerinin artması ve mümkün olan en üst düzey lezzete erişebilmesini sağlar.
Brezilya kahvesi; Notalarında karamel,çikolata ve fındık tadını hissettiren, yoğun gövde ve yoğun bir tatlılığa sahip yumuşak tatları barındırır. Kendiliğinden ortaya çıkan kreması sayesinde özellikle espresso bazlı içeceklerde tercih edilen Brezilya kahvesi, asidite bakımından da zengindir.
Kenya kahvesi dünya genelinde en parlak kahve çekirdeklerinden biri olarak değerlendirilir.Kenya’nın yüksek yaylalarında yetişen kahve gövde olarak zengin ve ağır, asidite açısından parlak ve kokulu bir aromaya sahiptir. Narenciye ve limon kabuğu tatlarını andırır.
Colombia kahvesi yoğun asitlik içeren, zengin çikolata aromalı bir kahvedir.
Brezilya kahvesi; notalarında karamel, çikolata ve fındık tadını hissettiren, yoğun gövde ve yoğun bir tatlılığa sahip yumuşak tatları içinde barındıran bir kahvedir.
Islak işlenen Etiyopya kahvesinin tat dokusunda oldukça etkili olan canlılık ve parlaklık, meyvemsi ve çiçeksi tatları ortaya çıkarır.
Guatemala kahvesi, baharat ve tütsü tatları ile öne çıkar. Bu özellik, onu diğer kahvelerden ayırır.
Kenya kahvesi dünya genelinde en parlak kahve çekirdeklerinden biri olarak değerlendirilir.
Sumatra kahvesi, dolgun gövdesi ve düşük asiditesi ile ön plana çıkar. Aromatik bir yapıya sahiptir, baharatlı ve odunsu lezzeti ile damakta yer eder.
Güçlü gövdesi, hafif asiditesi ile El Salvador kahve çekirdekleri, içerisinde balımsı aromalar barındırır ve deniz seviyesinden 1200 metre yüksekte yetişir.
SOULMATE COFFEE
KURUCUSU
ALPER ULUS KİMDİR?
Nitelikli kahve hakkında merak ettiklerimizi, Soulmate Coffee’nin kurucusu Alper Ulus’un keyifli anlatımıyla öğreneceğimiz Soulmate Expert’in ilk videosunda, kahveye olan tutkusunu Alper Ulus‘tan dinleyelim.